Om Ocean Discovery 

Ocean Discovery grundades 1995 och har utvecklats från ett dykeriföretag till specialister inom ROV inspektioner. Vi utför alla former av inspektionsuppdrag, från de allra enklaste video dokumentationer av hamnar till avancerade undersökningar av miljöfarliga vrak med 3D scannings teknik samt skrovtjockleksmätningar med ultraljud. Vi gör också eftersök av vrak  samt side scan sonar undersökningar och vi har en av marknadens mest avancerade utrustning.

Våra medarbetare har varit involverade i många upptäcker av skeppsvrak. Den kanske mest kända upptäckten skedde 2011 då Mars Makalös lokaliserades. Det var efter upptäckten av Mars som Ocean Discovery först började experimentera med 3D scanning baserad på fotogrammetri , en metod som gör att tusentals överlappande bilder kan skapa en 3D modell av vrakplatsen efter datorbearbetning.  3D modellen är mätbar och geo refererad och ger en ovärderlig överblick av vrakplatsen för forskare, arkeologer och utredare. 3D modellerna kan också bearbetas för 3D utskrift samt för informativa appar och VR upplevelser, något som vi också arbetar med.  

Vi är flitigt anlitade av myndigheter, kommuner, länsstyrelser, museer, universitet samt privata näringslivet.  Vi ser fram emot att komma i kontakt mer er och vi är måna om snabb leverans och kvalitativt resultat.